Buďte vítáni v diskusi "O společenstvu"!

Toto fórum slouží především k výměně názorů, nápadů a postřehů o provozu a směřování Společenstva  SČK a je tedy určeno především pro naše členy. Ovšem nic nebrání tomu, abyste  se zapojili i vy, pokud  jste přihlášeni v horní liště.

Pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se.

1

Webové stránky - podněty a náměty

web
Marek Staša
24.01.18 22:23 2 621 zobrazení

Na nových stránkách je v době spuštění stále co vylepšovat - něco nám možná uniklo a něco jsme opravdu nestihli. Software Odoo, který je použit pro náš informační systém, je původně anglický, proto na jeho tajných zákoutích na Vás občas vyskočí nelibá angličtina. Tvůrci se Vám omlouvají předem.

Uvítáme Vaše nápady, upozornění a nabídky ke spolupráci v oboru, který vám je blízký. Děkujeme.

Marek Staša, Ivo Šmelhaus.


5
Jan Perůtka
02.03.18 22:31

Přes opakované snahy, vložit aktualitu do sekce "O společenských událostech" kam správně patří, nepodařilo se. Proto ji vkládám sem, a nechávám na administrátorech, ať si ji sami přeřadí na správné místo.


TIP NA VÝSTAVU:  

1. března 2018 byla v hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti zahájena výstava:

Odborná škola knihvazačská v Uherském Hradišti – ohlédnutí za stoletou historií školy

Výstava mapuje stoletou historii knihvazačské školy v Uherském Hradišti, jediné školy tohoto druhu na Moravě. Nechává nahlédnout na uměleckou knižní vazbu a představuje osobnosti spjaté s dějinami školy – Rudu Kubíčka, dlouholetého ředitele školy, i jeho významné žáky, Fanka Jilíka, uherskohradišťského knihvazače a spisovatele, a Karla Dudeška, uměleckého knihvazače světového formátu. Vzhledem k tomu, že výstava potrvá do 3. června 2018, stojí za úvahu naplánovat si výlet a výstavu navštívit. Přikládám odkaz na podrobnější článek s obrazovou dokumentací:

http://www.mistnikultura.cz/kratky-zivot-jedinecne-skoly




Vaše odpověď


4

Nevím, jestli jako knihař neorganizovaný ve společenstvu mohu taky přispět nějakým postřehem, ale.... Vývoj těchto stránek sleduji od počátku, protože naše řemeslo miluji, rád si rozšiřuji obzory, piluji své dovednosti a rád bych se i tady dozvěděl něco nového.  Proto konstatuji - Nový web SČK je vynikající!

Samozřejmě, že si dělám legraci, protože každý soudný člověk vidí, že namísto přehledných a poutavých stránek, lepších než těch minulých, se narodilo něco bez nápadu, v tuctové a okoukané šabloně, ušité horkou jehlou, jen aby něco bylo. Alespoň takto to na mě působí. Jsem přesvědčený, že každý knihař chce tvořit ty nejkrásnější knihy a pokud k prezentaci své práce využívá internet, jistě chce, aby jeho webové stránky byly poutavé, něčím originální a často navštěvované. O to víc mě mrzí, že tady není členy společenstva vůbec slyšet, vždyť koho jiného tyto stránky mají reprezentovat? Namísto toho, aby se sbíraly podněty, je peskován pan Perůtka, jako by nebyl jedním z našich předních uměleckých knihařů. Ale viděli jste jeho webové stránky a internetovou prezentaci mnoha svých dalších kolegů? A tento "pokus"? Nechtělo by to opravdového profesionála?

Na úvodní stránce má být vidět, že je knihařská. Kam se tedy ztratilo logo SČK? Jistě by taky stálo za to upravit přístup ne na registrované a neregistrované, ale na členy a nečleny SČK, pak by byla například tato diskuse jen uvnitř společenstva, věcná a bez nálepkování nepohodlných a nepochlebujících. Na knihařích se mi líbí, že většina z nich je sdílných a ráda se o své vědomosti a dovednosti podělí. Proč tu tedy nejsou kapitoly věnované popisům, jak se dělá ta která vazba, třeba i s videonávodem (lze sdílet přes youtube)? A co každého kopne do očí, jak se tu nešetří místem a vy například rolujete skoro metr, jen abyste si prohlédli všechny akce a členy společenstva. Oč parádnější byly ty stránky předešlé...

Měnit a zlepšovat se toho dá hodně, chce to jen trpělivost, volný čas a hlavně - naslouchat těm, kdo to tady mysleli jistě dobře. Tvůrcům proto přeji, jak říkáme my v pohraničí, "Kopf hoch!" :-)


Vaše odpověď


4
Jan Perůtka
02.03.18 21:55

Odpoví mi někdo na PROBLÉM?

Zaregistroval jsem se zde, mám svůj platný a funkční účet - OK...

Ráno jsem chtěl vložit krátkou aktualitu do sekce "Diskutujeme" --- do podsekce "o společenských událostech", tudíž jsem založil nové téma, které jsem pojmenoval, napsal text své aktuality a dal odeslat.

--- Dočkal jsem se hlášky 403: Nepřístupno, nějaké věty v angličtině a sdělení: Možná jste hledali některou z těchto populárních stránek?           

Webu - po kliknutí na toto místo se objeví úvodní stránka tohoto webu - to jsem nehledal...                

Kontakt - po kliknutí na toto místo se objeví kompletní adresář s kontakty na předsedu, místopředsedu, hospodáře, členy rady, hospodáře... atd... - to jsem též nehledal...

--- Dále mi "systém" poděkoval: Děkujeme za příspěvek!     Sdílejte tento obsah, abyste zvýšili své šance na publikaci na titulní stránce a tím získali více návštěvníků.


Odpoledne jsem úspěšně vložil svůj první inzerát s nabídkou knihařských papírů, vše proběhlo OK.

Udělal jsem tedy druhý pokus a znovu jsem vložil ranní aktualitu ... Výsledek? To stejné, co ráno.


Vážení tvůrci tohoto webu, fakt nevím, kde jste udělali chybu, ale netoužím sdílet svůj obsah, abych zvýšili své šance na publikaci na titulní stránce a tím získali více návštěvníků. K mé plné spokojenosti bude bohatě stačit, když se můj příspěvek po odeslání objeví tam kde má, aby si ho případní zájemci mohli přečíst. Toť vše. Pokud to bude takto dál fungovat, není to nic jiného, než cirkus. S pozdravy Jan Perůtka, Zlín




Vaše odpověď


4

Pokoušel jsem se dnes několikrát vložit inzerát - koupím,prodám šel vypsat i vložit fotka, ale nenačetlo to. Asi něco nefunkční. Zdravím,, musí se vychytat mouchy.


Vaše odpověď

Přidat komentář

Odběr zpráv o aktivitě

O tomto fóru

SČK, jeho každodenní provoz, ale i dlouhodobé směřování. Přečíst pravidla

Tato otázka

1 Odběratel(é)

Přehled

Vytvořeno 24.01.18 22:23
Zobrazeno: 2621 x
Upraveno: 21.03.20 20:55