Buďte vítáni v diskusi "O společenstvu"!

Toto fórum slouží především k výměně názorů, nápadů a postřehů o provozu a směřování Společenstva  SČK a je tedy určeno především pro naše členy. Ovšem nic nebrání tomu, abyste  se zapojili i vy, pokud  jste přihlášeni v horní liště.

Pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se.

3

CENZURA JE V MÓDĚ ???

Jan Perůtka
04.03.18 14:55 2 517 zobrazení

K čemu je diskuse, když se člověk namáhá a snaží se oprávněně poukázat na vážné problémy tohoto webu, aby se s tím něco dělalo a konečně to fungovalo, jak je tomu na ostatních hobby webech? Ano, byla zde uveřejněná fotka něčeho, co sem nepatří. Pokud by administrátoři pracovali seriózně, tak by smazali POUZE nevhodný příspěvek (tak jak je tomu všude jinde zvykem) a ostatní nechali na svém místě. Já se snažím diskutovat seriózně a cítím se poškozen tím, že vše, čemu jsem věnoval svůj čas a co jsem napsal, tak bylo bez milosti smazáno, aniž jsem cokoliv porušil. Pokud to tady takto bude fungovat tak je to cesta do pekel (!!!) VÁŽENÍ...

Žádám o vrácení všeho, co bylo napsáno na téma "KARMA" na původní místo, kromě nevhodného příspěvku (!!!)


4
Jan Perůtka
04.03.18 23:02

Dobrý večer pane Šmelhausi,

tak jsem si dal dóóóst velkou práci a více jak hodinu poctivě psal věcnou a seriózní reakci na Váš částečně pravdivý komentář. Dal jsem si dost záležet, aby měl text hlavu a patu, abych se zbytečně neopakoval a aby můj text měl nějakou váhu.

Hádejte, jaký je výsledek mého snažení:

--- z wordu jsem tekt zkopíroval a vložil do tohoto okna...

--- dal odpovědět na příspěvek...

--- ta Vaše angličtina na mne vybafla: 400: Bad Request    (???)

Funguje zde vůůůbec něco normálně? Podobné a jiné problémy či nedostatky objevuji na můj vkus poměrně často. A protože problémy při práci s přímo rozepsaným textem jsem zde měl opravdu již několikrát - přísahám, tak tentokrát mám celý text zálohovaný (word).

Kde je prosím chyba? To když napíšu trochu delší text ve wordu znamená, že ho sem nemohu vkopírovat? Nebo po mé maličkosti chcete, abych to celé opisoval slovo od slova? Dnes to vzdávám, další pokus udělám zítra...


Vaše odpověď

0

Marek Staša

--Marek Staša--
Společenstvo českých knihařů, z.s.
https://knihari.cz
3202
| 0 0 0
Bystřice, Česko
--Marek Staša--

Narozen 11.5.1967 v Hradci Králové, v knihařství  samouk, do r. 1996 pedagog, od r. 1992 knihařská živnost společně s manželkou Kateřinou

Vzdělání: gymnázium v Hradci Králové, magisterské studium - geofyzika na MFF UK v Praze 1990, doplňující pedagogické studium na PF UK, knihařsky vyučen u manželky, konzultace a workshopy (SČK, Marta Faimannová, Jan Perůtka, Jiří Fogl a další). V roce 2017 absolvoval tříměsíční pracovní stáž v zakázkovém knihařství v Londýně. Pracuje ve vlastní knihařské dílně s manželkou Kateřinou jako autorská dvojice.

V období 09/2017 - 09/2021 byl předsedou Společenstva českých knihařů

Výstavy a ocenění:


2001 X. trienále umělecké knižní vazby, Kroměříž
2004 XI. trienále umělecké knižní vazby, Brandýs nad Labem, cena Ladislava Hodného
2006 Veletrh Svět knihy, Soutěž Společnosti Sherlocka Holmese, Praha
2007 XII. trienále umělecké knižní vazby, Národní muzeum, Praha – cena Jána Vrtílka
2008 Soutěž UKV o cenu Jiřího Faltuse, Letohrad – 1. místo
2010 XIII. trienále UKV, Brandýs nad Labem
2012 „Máme na to papír aneb s kůží na trh“ - výstava s výtvarníkem B. Šírem, Praha
2013 XIV. trienále umělecké knižní vazby, Plzeň
2014 Ve dvou se to lépe váže,  Městská knihovna Loket
2019 XVI. trienále umělecké knižní vazby, Plzeň – cena Otto Blažka
pravidelná účast na společných výstavách SČK


Marek Staša
05.03.18 9:10

Diskusi se lze naučit, jenom pak může fungovat normálně. Protože se to všichni učíme, prosím o přispěvatele o trpělivost a osobní pokoru a vstřícnost. Administrátor tráví velmi mnoho času testováním, přesto se můžou vyskytnout nečekané projevy, které mají svou příčinu a dají se řešit.

Věcné příspěvky k tématu jsou vítány. Jan Perůtka má jistě co nabídnout jako knihař a oceňuji jeho příspěvek o výstavě v Uherském Hradišti.

Prosím Honzo, zkus příspěvek k výstavě znovu vložit do diskuse o událostech. Pokud nastane problém, zavolej. Pro telefonické hovory platí stejná pravidla jako pro diskusi, tedy vzájemná úcta, respekt k časovým možnostem a znalostem druhého, věcnost a stručnost. Pokud něco z toho je přebito sebeprosazováním, hněvem, výčitkami a ponižováním, neprospívá to věci a protějšek si chrání svou důstojnost a zavěsí, místo aby jednoduše odpověděl, jak se problém odstraní.

Téma fungování webu má svou vlastní diskusi, prosím, veškeré chyby, dotazy a podněty patří tam. Všude jinde tvoří smetí. Jak stíháme, tak každému odpovíme. Také časem přibudou Časté otázky a odpovědi a Návody.


Vaše odpověď

3
Jan Perůtka
05.03.18 10:45

Ahoj Marku,

příspěvek týkající se výstavy v Uherském Hradišti jsem v minulosti vkládal na správné místo několikrát a bez úspěchu. Proto jsem tam dal tu větu, abyste to udělali sami a to se mělo v nejbližší možné době stát. Nebo je to problém? Nechtěj po mně, abych se o to pokoušel znovu... opravdu nemám už chuť, neboť jsem zde již tomu všemu věnoval více času, než je zdrávo. Telefonovat nebudu, protože mi stejně neporadíš (to už se v minulosti také stalo) a nechci, aby se to opakovalo. Mám i jiné povinnosti, proto se nezlob. Můj souhlas k tomuto úkonu stále trvá.

Letos budu dělat menší výstavu ve Zlíně, takže až budu mít k dispozici cokoliv k nové výstavě, dám to mezi "události". Pokud se mi to podaří, bude to tam. Pokud ne, dám to někam jinam a situace se bude znovu opakovat. Začínám tak trochu rezignovat a přestávám věřit, že se podstatné věci změní. Nakonec si všichni zvykneme na stávající stav. Asi tak...

POZNÁMKA: Proč opět zdůrazňuješ úctu, respekt, hněv, výčitky, ponižování, atd...? To jakože mi něco z toho chybí nebo přebývá? NIKDY jsem zde na žádném místě nepoužil cokoliv, nedal nejmenší důvod k tomu, abys toto všechno měl za potřebí v souvislosti s mou osobou uvádět. S každým jednám seriózně a nikde jsem se nevhodně nevyjadřoval.


Vaše odpověď

0

Ahoj, díky už to funguje


Vaše odpověď


0

Administrator

--Administrator--
Společenstvo českých knihařů, z.s.
https://knihari.cz
2512
| 0 0 0
Zvole, Česko
--Administrator--


Administrator
04.03.18 16:33

Vážený pane Perůtko,

diskuze je k výměně názorů a je, nebo by měla být, vedena podle pravidel. A tato pravidla v internetovém, stejně jako v běžném světě, stanovuje ten, kdo diskuzi pořádá. Ten je také odpovědný za to, že si tato pravidla dokáže vynutit. V tomto případě je to SČK.

Tato pravidla obvykle stanovují jak omezení obsahu diskuze, tak i omezení způsobu jejího vedení. Pokud jde o způsob vedení, pak naprosté minimum je neagresivní chování diskutujících. Sem patří téměř bez výjimky texty psané velkými fonty, psané tučně nebo barevně. Jinými slovy chování, kterým se daná osoba nadřazuje nad ostatní a dává jim tak najevo, že jejich názory, psané normálním textem, jsou méněcenné.

Těmto pravidlům neodpovídají ani Vaše příspěvky v jiných místech, které zatím jako nevhodné označeny nebyly a chtěl bych Vás tímto požádat o jejich korekci.

Pokud jde o uvedené téma "Karma", které bylo vytvořeno panem Absolonem, tak to bylo vzhledem k závažnosti porušení pravidel uzavřeno,  tedy znepřístupněno ve veřejné části webu. Pan Absolon v něm nejenže porušil všechny myslitelné meze slušnosti, ale dle mého názoru došlo z jeho strany i k pokusu o úmyslné poškození cizí věci. V tomto případě webu SČK a hodnoty domény knihari.cz, a to umístěním pornografického materiálu na tyto stránky. Z tohoto důvodu byl panu Absolonovi rovněž pozastaven uživatelský účet.


Vaše odpověď

Přidat komentář

Odběr zpráv o aktivitě

O tomto fóru

SČK, jeho každodenní provoz, ale i dlouhodobé směřování. Přečíst pravidla

Tato otázka

3 Odběratel(é)

Přehled

Vytvořeno 04.03.18 14:55
Zobrazeno: 2517 x
Upraveno: 27.08.18 15:45