Welcome!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

0

Přihlášení na web knihari.cz

Marek Staša
28.01.20 18:06 6 913 zobrazení


Bez přihlášení k Vašemu webovému účtu Vás systém nezná, jste pro něj anonymní. Nebude správně pracovat ani e-shop ani přihlašování na akce. Každý člen uživatel webu má svá vlastní nastavení, ceníky, oprávnění, a podobně.

Pokud se přihlásíte na červené liště vpravo nahoře na www.knihari.cz, systém bude znát osobu, která sedí u počítače, a zobrazí webovou stránku podle jejích nastavení a rolí. Díky tomu můžete objednávat, publikovat, přistupovat k vyhrazeným informacím nebo vykonávat vám povolenou činnost. Vaše přihlášení je dáno unikátní e-mailovou adresou a heslem. Heslo znáte jen vy.

Takto vypadá lišta webové stránky, pokud nejste přihlášeni:


Po přihlášení se objeví vpravo vaše jméno. Pro systém už nejste anonymní:

Navíc máte vedle svého jména šipku, která Vám umožní prohlížet a upravit svůj uživatelský profil a své doklady.

Při prvním přihlášení volte Přihlásit se/Vytvořit účet. Zadejte své údaje, heslo má být bezpečné a těžko odhadnutelné. Po přihlášení je Vaše jméno zobrazené vpravo na liště. Šipka vedle jména slouží jako tlačítko vstupu do vašeho účtu nebo k odhlášení.

Pracujete-li ze svého počítače, je dobré přihlašovací údaje, tj. kombinaci mailové adresy a hesla uložit do trvalých přístupových údajů svého prohlížeče. Při příštím vstupu na webové stránky knihari.cz budete automaticky přihlášeni.

Naopak, pokud stránku využíváte na cizím počítači, údaje nikdy neukládejte, aby nebyly zneužity, a po skončení práce se nezapomeňte odhlásit.

Je důležité si uvědomit, že jedna adresa znamená jednu osobu. Jeden člověk může mít více účtů, ale pak systém důsledně rozlišuje mezi nimi.

Příklad:

Pokud chce osoba A např. v e-shopu uvést jako plátce firmu B, kterou zastupuje, a přihlásit na seminář 3 osoby C,D,E,  a v E- shopu uvést doručovací adresu F, je zapotřebí, aby tato osoba byla přihlášena jako A (uživatel knihari.cz) a vše ostatní mu bude umožněno v E-shopu nebo na stránce registrace. Pokud náhodou udělá nějakou nesrovnalost, bude ho obsluha kontaktovat a po domluvě údaje opraví. Není zásadně vhodné zakládat nového uživatele pro osoby B,C,D,E,F. 


Vaše odpověď

Pokuste se odpovídat jasně. Pokud jste chtěli jen komentovat předchozí odpovědi, použijte tlačítko Komentář, které má charakter faktické připomínky. Svoje odpovědi můžete kdykoliv zrevidovat. - není tedy nutné odpovídat na tu samou otázku dvakrát. Nezapomeňte také ohodnotit odpověď - pomůže to vyhodnotit ty nejužitečnější otázky a odpovědi!

Odběr zpráv o aktivitě

O tomto fóru

Máte-li nějaký problém s webem nebo prostě potřebujete vědět, jak něco udělat nebo něco najít, podívejte se sem. Když to nenajdete, zeptejte se.
Zrovna tak je zde místo pro vaše postřehy, návrhy, nápady a objevené chyby na tomto webu i celého informačního systému. Jen je třeba mít na paměti, že toto fórum je veřejně přístupné. Proto vše, co nemá být veřejně přístupné, řešte prosím pomocí interních zpráv (přístupné pouze pro členy). A to buď kanál "Web a IT" nebo přímou zprávu administrátorovi. Ostatní mohou použít email administrator@knihari.cz. Témata týkající se přihlašování a bezpečnosti obecně řešte, prosím, výhradně přímo s administrátorem (přímou zprávou nebo emailem).
Přečíst pravidla

Tato otázka

3 Odběratel(é)

Přehled

Vytvořeno 28.01.20 18:06
Zobrazeno: 6913 x
Upraveno: 28.05.22 5:37