Buďte vítáni v diskusním oddíle "O událostech"!

Toto fórum slouží pro výměnu informací, postřehů a názorů na různé společenské události ze světa rukodělné vazby knih a knih vůbec. Jde o výstavy, setkání, semináře, soutěže, zahraniční akce, atd. Na rozdíl od Knihařského blogu, na tomto místě je možné volně diskutovat.

Pro tuto činnost musíte být v horní liště přihlášeni. Pokud nemáte u nás ještě účet, zaregistrujte se.

0

XXIV. seminář SČK - WEBINÁŘ

Marek Staša
24.06.21 10:20 749 zobrazení

Rád bych vyjádřil jako účastník letošního webináře i jako předseda Společenstva českých knihařů poděkování kolegyním z NK ČR za spolupráci, výborné technické zázemí a uskutečnění výstavy. Jmenovitě Mgr. Jitce Neoralové, vedoucí Oddělení vývoje a výzkumných laboratoří.

SČK takovou akci uskutečňuje poprvé, budeme vděční za ohlasy dalších účastníků pro zpětnou vazbu. Děkujeme


0

Marek Staša

--Marek Staša--
Společenstvo českých knihařů, z.s.
https://knihari.cz
3202
| 0 0 0
Bystřice, Česko
--Marek Staša--

Narozen 11.5.1967 v Hradci Králové, v knihařství  samouk, do r. 1996 pedagog, od r. 1992 knihařská živnost společně s manželkou Kateřinou

Vzdělání: gymnázium v Hradci Králové, magisterské studium - geofyzika na MFF UK v Praze 1990, doplňující pedagogické studium na PF UK, knihařsky vyučen u manželky, konzultace a workshopy (SČK, Marta Faimannová, Jan Perůtka, Jiří Fogl a další). V roce 2017 absolvoval tříměsíční pracovní stáž v zakázkovém knihařství v Londýně. Pracuje ve vlastní knihařské dílně s manželkou Kateřinou jako autorská dvojice.

V období 09/2017 - 09/2021 byl předsedou Společenstva českých knihařů

Výstavy a ocenění:


2001 X. trienále umělecké knižní vazby, Kroměříž
2004 XI. trienále umělecké knižní vazby, Brandýs nad Labem, cena Ladislava Hodného
2006 Veletrh Svět knihy, Soutěž Společnosti Sherlocka Holmese, Praha
2007 XII. trienále umělecké knižní vazby, Národní muzeum, Praha – cena Jána Vrtílka
2008 Soutěž UKV o cenu Jiřího Faltuse, Letohrad – 1. místo
2010 XIII. trienále UKV, Brandýs nad Labem
2012 „Máme na to papír aneb s kůží na trh“ - výstava s výtvarníkem B. Šírem, Praha
2013 XIV. trienále umělecké knižní vazby, Plzeň
2014 Ve dvou se to lépe váže,  Městská knihovna Loket
2019 XVI. trienále umělecké knižní vazby, Plzeň – cena Otto Blažka
pravidelná účast na společných výstavách SČK


Marek Staša
24.06.21 14:36

Děkuji za první reakce. Dnes jsem zažil při webináři  jak úžas nad fungující technikou a krásnými příspěvky kolegyň, tak děsnej strach, který na mě padl při naší prezentaci, a budu se z něj chvíli vzpamatovávat :-). Přestože jsme dělali technickou zkoušku před týdnem a všechno šlo, dnes nikoli. Taková blbost, ale mluvij sem do hlucha a nevěděl, zda mě někdo slyší a vidí video - Všechno bylo překryto prezentací na mé obrazovce. Už vím, co jsem udělal špatně, tak na příštím semináři snad...

Souhlasím s Helenou a Pavlou, použití videí při živém semináři může být užitečné, stejně jako přenos pro účastníky po internetu, pokud nemohou přijet. Za hlavní přínos považuji zejména to, že po takovémto semináři zůstávají vytvořená díla  - jak tištěná tak videa.

Už se těším na osobní setkání, ale za dnešních podmínek bylo myslím velmi prozíravé udělat seminář touto formou. Od mnohých, mezi něž patřím, to znamená velmi mnoho se naučit okolo počítačů. Zejména pro toho, kdo nevládne angličtinou, mohl být oříškem účet na zoom.us, stažení aplikace a ovládání. Mnozí to obdivuhodně zvládli a mohou ZOOM jednoduše používat na videosetkání.

Chci ujistit všechny účastníky, zejména ty, kteří měli problém s technikou a nemohli být při programu on-line, že program se k vám dostane v podobě sestříhaného záznamu.



Vaše odpověď


0
Pavla Lukasová
24.06.21 14:14

Dnešní historicky první webinář SČK se díky výběru přednášek, Jitce Neoralové a zázemí NK Praha vydařil. Nic se nevyrovná společným knihařským setkáním naživo, ale do budoucna tato možnost knihařského vzdělání bude mít své místo i u knihvazačů 21.století.

Děkujeme a těšíme se na zítřejší program restaurárorky MZA Brno


Vaše odpověď


0

Zdravím všechny,

moooc děkuji za dnešní seminářový den, organizátorům, přednášejícím, zúčastněným, bylo to moc fajn. Doufejme, že se v dalších letech budeme moci setkávat zase klasicky, jak jsme zvyklí. Jen jsem si tak říkala, zda by nešlo uvažovat do budoucna o takovém hybridu :-). Tedy klasický seminář pro ty, co bez osobního kontaktu nedají ani ránu, a pro ty, co milují moderní bezkontaktní technologie, nebo z nějakého důvodu nemohou dorazit, seminář sdílet samo za poplatek i takto virtuálně :-) Možná bychom získali více pozorovatelů (např. žáků škol a učilišť zaměřených na vazbu knih, více zaměstnanců archivu a knihoven) a do budoucna třeba i členů. Kdo ví, jen takový nápad.

Mám jedinou připomínku, vím, že se seminář zaznamenává a odkaz na pozdější shlédnutí bude k dispozici, ale myslím, že nebylo dobré začínat dříve, než bylo uvedeno v programu.

Ještě jednou děkuji za dnešek a těším se na pokračování zítra.



Vaše odpověď

Přidat komentář

Odběr zpráv o aktivitě

O tomto fóru

Výměna informací, dojmů, názorů a námětů ke konkrétním knihařským akcím Přečíst pravidla

Tato otázka

3 Odběratel(é)

Přehled

Vytvořeno 24.06.21 10:20
Zobrazeno: 749 x
Upraveno: 24.06.21 14:36